Puslapiai

2013 m. spalio 11 d., penktadienis

REKVIZITŲ IDĖJOS VESTUVIŲ FOTOSESIJAI



Fotosesija gamtoje jau nieko nebestebina ir vien parko ar miško grožio šiuolaikiniams jaunavedžiams tikrai nebepakanka. Užsienio blog‘ai mirga marga patarimų, kaip įdomiai fotografuotis, o ir Lietuvos fotografai nestokoja idėjų. Šiandien noriu su Jumis pasidalinti keliomis paprastomis, bet neprastomis idėjomis, kurios suteiks žaismingumo Jūsų fotosesijai.

Kokius rekvizitus rinktis vestuvių fotosesijai?

Dideli balionai

Paprasti helio balionai dažnai sproginėja ir ne visada atlaiko fotosesiją. Norint išgauti efektą, jų reikia labai daug. Rekomenduoju didžiuosius balionus. Tiesa jų kaina didesnė, bet pakanka 3–5 balionų ir jūs jau skriejate su jais tarsi Dior reklamos modelis.

Akiniai, ūsai, skrybėliukai

Pastaraisiais metais paplito fotosesijos su ūsais, akinukais, skrybėliukais. Surenkite rankdarbių vakarėlį ir pagaminkite jų daug. Nepamirškite pasiimti į fotosesiją ir linksminkitės juos derindami. Prieš kelerius metus buvo itin madingi spalvoti įvairiausių formų akiniai: žvaigždės, širdelės ir kt. Puoškitės ir dabinkitės jais į sveikatą. Tokiai fotosesijai idealiai tiks ne tik gamta, bet ir erdvė viduje prie storo audinio užuolaidos.

Skėčiai

Nerti balti skėčiai puikiai tinka rafinuotoms vestuvėms jei fotosesija vyksta dvaro kieme ar panašioje aplinkoje. Jei lyja lietus – spalvoti skėčiai išgelbės ne tik nuo jo, bet ir suteiks spalvų Jūsų fotosesijai. Pagalvokite apie dekoruotus skėčius: parinkite paveiksliukus, užrašus ar spalvų derinius pagal savo šventės atmosferą. Bet kuri reklamos agentūra jums sukurs unikalius ir tik jūsų skėčius.

Iškylos krepšys

Jei neturite patys, pasiskolinkite iš draugų gražų iškylos krepšį. Į jį galite įsimesti braškių, madingų macaroonsų ir keksiukų, dailius puodelius su lėkštelėmis iš močiutės spintos. Pasiimkite spalvotų servetėlių ir gražų pledą pasitiesti ant pievos. Nepamirkite ir gyvų gėlių. Jų galima prisiskinti bet kurioje pievoje. Keliasdešimt minučių suvaidintos iškylos ir jums išeis į naudą – atsipūsite ir pagaliau užkrimsite, atsigersite. Nepamirškite vandens ar šampano. 

Gyvūnai

Jei nesate abejingi savo augintiniams ir šventės dieną norite juos matyti, suorganizuokite fotosesiją su jais. Nežinau, ar jums tinka ir patinka Amerikoje madingi kadrai, kai nuotaką laižo jos šuo, bet mano rekomendacija būtų tokia – gerai apgalvokite ir su fotografu suderinkite, kaip nuotraukose pateikti gyvūnus. Darėme nemažai kadrų, kur moderni trumpute suknute nuotaka vienoje rankoje laiko dailią puokštę, o kitoje – už pavadžio ilgakoję savo augintinę Vipetę. Viskas, kas suderinta ir pateikta skoningai, idealiai tinka ir vestuvėms.

Motoroleriai, senoviniai automobiliai, karieta

Dievinate žirgus ir karietas? Rogės su žirgais bei raudonais apklotais tinka Šedžių vestuvėms. Bet aš Jums rekomenduoju stilizuotus medinius vežimaičius. Papuoškite juos gyvomis gėlėmis, dekoruokite šienu. Patikėkite, atrodo puikiai. Jei fotosesija vyksta mieste nepamirškite motorolerių, vespų ar kitų netradicinių transporto priemonių. Jei vestuvės supermodernios ir prabangus sportinis automobilis gali būti nepižoniškumo ženklu, o idėja fotosesijai. Jei Jūsų vestuvės retro tema, pagalvokite apie klasikinius rols roysus ar mersedes klasės automobilius.

Kelio ženklai

Teko dalyvauti fotosesijoje, kur jaunavedžiai fotografavo savo meilės istoriją pagal kelio ženklus. Jei jūs esate mėgėjai pasivaikščioti ar antrais jūsų namais tapęs automobilis – kodėl gi nesudarius fotomaršruto? 

Rėmai

Pastaruosius kelerius metus itin madingi rėmeliai ir rėmai. Stilizuoti, modernūs, senoviniai jie naudojami fotosesijoms. Galite rėminti savo emocijas ir Jūs.
Tikrai nebūtina rinktis visų čia išvardintų rekvizitų. Pagalvokite, be kokio daikto Jūs negalite gyventi. Gal be kompiuterio, mobiliojo telefono ar knygos neinante net miegoti? Suderinkite su fotografu, kada ir kaip Jus ir Jūsų daiktus nufotografuos.
Svarbiausia, viską sudėlioti taip, kad ne Jūs vergautumėte gražioms nuotraukoms, bet pats fotografavimosi procesas būtų smagus ir įsimintinas jums abiem. Na, o jei norai dar didesni, profesionali dekoratorių komanda kartu su profesionaliu fotografu sukurs viską, apie ką svajojate.
http://www.apievestuves.lt/s/769-Rekvizitu-idejos-vestuviu-fotosesijai

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pasidalinkite grožio paslaptimis